Selecteer een pagina

— Omgeving —

 

Estepona

Ten westen van de Costa del Sol tussen Marbella en Manilva ligt de prachtige plaats Estepona.

Estepona is trouw gebleven aan haar vissersdorp roots en heeft de typische Andalusische sfeer behouden. Estepona strekt zich uit over meer dan 21 km langs de Middellandse Zee en beschikt over de mooiste en rustigste stranden van de Costa del Sol. Het landschap met de Los Reales bergen ten noorden van de stad is adembenemend. De bergen zijn bekend om de uiterst zeldzame Pinsapo pijnbomen.

Estepona heeft prachtige straten en pleinen waar van alles te zien en te doen is. Maak een wandeling door de stad en geniet van de traditionele gevels, fontein en de vele bloemen.

In de stad vind je meer dan 20 prachtige reusachtige muurschilderingen, met daarop een scala van onderwerpen, van abstract tot alledaags. Ook heeft Estepona een uitgebreide collectie sculpturen, tentoongesteld in de stad. Er zijn er meer dan 25 op verschillende locaties. Deze variëren van het levensechte monument van de toerist op de strandboulevard tot de ongebruikelijke draak in de zon in het Park Calvario.

In het centrum van de stad bevinden zich verschillende musea zoals het Archeologisch Museum, waar je het Venus van Estepona standbeeld dat meer dan 5000 jaar oud is kunt zien, evenals een aantal interessante Romeinse mozaïeken. 

Locatie

Calle Jacaranda, s/n

29680 - Estepona (Màlaga)

Spanje